Pachnące farby
• Strona 1 z 1
- Krzysztof Rumszewski
-
Pachnące farby
Czy to prawda, że istnieją farby, które podczas malowania przyjemnie pachną? Moja żona nie znosi zapachu zwykłej farby i taki wynalazek byłby OK~!
Bardzo OK!

- AdminMZ
- administrator taktyczny/moderator
-
Re: Pachnące farby
Na temat pachnących farb mówił w wywiadzie sam prezes zarządu PPG Deco Polska Sławomir Majchrowski:
http://www.chemiabudowlana.info/index,a ... na_laurach
http://www.chemiabudowlana.info/index,a ... na_laurach
- Cze_ka
-
Przeczytałem, ale... Moim zdaniem te pachnące farby to... Czysty marketing 

- Czumak
-
Ale jaki fajny! Wiecej takich "przyjaznych" pomysłów w wielu branżach!
- Ernesciek
-
Mnie również podoba się ten pomysł 
A farby pachnące, które są w ofercie PPG Deco Polska? To tylko gadżet marketingowy i rodzaj ciekawostki?
To wcale nie jest gadżet. Prawie każda farba, po nałożeniu na ścianę, przez jakiś czas roztacza dosyć intensywną woń... świeżej farby. Nie wszyscy to lubią. Ponieważ nasze wyroby oferowane w ramach marki Dekoral Fashion są hipoalergiczne, postanowiliśmy dodać coś jeszcze... swoisty bonus dla klienta w postaci kilku kropel substancji zapachowej. Substancji dostarczanej przez tych samych producentów, którzy zaopatrują znanych i cenionych wytwórców kosmetyków. Efekt jest taki, że przez okres trzech do siedmiu dni w pomieszczeniach wyczuwalny jest przyjemny zapach.

A farby pachnące, które są w ofercie PPG Deco Polska? To tylko gadżet marketingowy i rodzaj ciekawostki?
To wcale nie jest gadżet. Prawie każda farba, po nałożeniu na ścianę, przez jakiś czas roztacza dosyć intensywną woń... świeżej farby. Nie wszyscy to lubią. Ponieważ nasze wyroby oferowane w ramach marki Dekoral Fashion są hipoalergiczne, postanowiliśmy dodać coś jeszcze... swoisty bonus dla klienta w postaci kilku kropel substancji zapachowej. Substancji dostarczanej przez tych samych producentów, którzy zaopatrują znanych i cenionych wytwórców kosmetyków. Efekt jest taki, że przez okres trzech do siedmiu dni w pomieszczeniach wyczuwalny jest przyjemny zapach.
- Truskawa
-
A ja lubię zapach zwykłej świeżej farby w odmalowanych pomieszczeniach i pachnąca farba nie jest mi do niczego potrzebna 

- Miriam
O pachnących farbach pierwsze słyszę
Tak się składa, ze teraz będzie nam potrzebna farba do blachy , ponieważ będziemy malować parapety, rynny i ogrodzenie. Całe szczęście większość prac odbędzie się na zewnątrz więc i tak prawie nic nie będzie czuć. Szczerze przyznam, że sama nie przepadam za duchotą takiej woni w pomieszczeniach zamkniętych.

- czekadelko
Ja też:D Czy to jest bezpieczne?
- janina43
Skoro już jesteśmy w temacie farb, to jaka jest waszym zdaniem najlepsza czarna farba na rdze ? Podobno farba Altax, to specjalistyczna farba renowacyjna do stosowania bezpośrednio na rdzę. Ktoś z was jej używał?
• Strona 1 z 1