Gdzie kupujecie materiały budowlane i dlaczego?
• Strona 1 z 1
- Waldek - Obud
-
Gdzie kupujecie materiały budowlane i dlaczego?
Chciałbym wywołać temat zakupów w sklepach budowlanych i nie tyko, bo chyba równie chętnie kupujemy przez internet. Podzielcie się z nami informacjami na temat Waszych ulubionych sklepów. Dlaczego kujemy tam, a nie gdzieś indziej?
- ZOFIA
-
Re: Gdzie kupujecie materiały budowlane i dlaczego?
Nie lubię dużych sklepów, być może też dlatego że po prostu traci się w nich za dużo czasu. Jak kupuję coś do domu z wyposażenia to bardzo mocno korzystam z pomocy męża. Coś chcemy, on to wyszukuje w necie i patrzy opinie i ceny. Jak nam się coś spodoba to albo kupujemy na np na Allegro - bo taniej, albo jeżeli mamy wątpliwości do produktu to oglądamy w konkretnym sklepie i dopiero potem decydujemy gdzie kupujemy. Zazwyczaj jak nie potrzebujemy na zaraz to zamawiamy w sklepie internetowym.
- Krzysztof C
-
A cegły, bloczki i dachówki też kupowałabyś przez internet? Ja bym się obawiał 

- kiniu
-
Krzysztofie, tego bym nie zaryzykował, raczej do składu budowlanego bym poszedł. Ale uwielbiam duże sklepy. Lubię się przejść w czasie jak żona siedzi obok w sklepie na Auchan. Ona robi swoje zakupy, ja swoje, tzn raczej oglądam co się może przydać, porównuję ceny, czatuję na promocje. Bywam często, przynajmniej raz w miesiącu. A bloczki np betonowe są czasami w dobrej cenie. Dachówki to już pewnie wybór z żoną:)
- student
-
Mieszkam i studiuję w Poznaniu. IKEA do mój drugi dom. Dla wielu z nas, studentów, to idealna stołówka. Nazywamy siebie dziećmi IKEI.
- LAMIA
Student mnie uaktywnił. Bardzo lubię IKEA, Jysk i Pepko, może ten ostatni mniej, ale zawsze coś wyszukam co chciałabym mieć w swoim domu. Przestępne ceny i częste promocje.
- Krzysztof C
-
Hotdogi są tanie, ale za to bardzo małe 

- Piwowciagacz
-
Ja bardzo lubię kupować w CASTORAMIE 

- CARDIO
-
A ja w Leroy Merlin! Uważam, że mają fajniejszą ofertę produktów!
- janebuduje90
Kupowaliście może coś kiedyś na tej stronie? http://www.otostyl.com ? Potrzebuję porady
- Melania
Ja nigdy nie miałam głowy do tego typu zakupów,zawsze kupowałam albo za dużo,albo nie to co trzeba.Jednak teraz powierzyłam to swojej ekipie budowlanej http://malhaus.pl/
Oni nie tylko wspaniale spisują się w roli fachowców ale też pojechali ze mną,doradzili co i ile kupić i przywieźli pod ustalony adres.Taka ekipa to skarb.
Oni nie tylko wspaniale spisują się w roli fachowców ale też pojechali ze mną,doradzili co i ile kupić i przywieźli pod ustalony adres.Taka ekipa to skarb.
- angelika40
Jestem wielką zwolenniczką zakupów internetowych.Moim ulubionym sklepem jest www.ale kafelki.pl.Kiedyś kupiłam u nich płytki drewnopodobne i dekory . Niestety okazało się że za mało.Na drugi dzień miałam brakujące płytki w domu dostarczone przez kuriera
- angelika40
Poszukaj sklepu w internecie. W tradycyjnych salonach sprzedaży ceny są bardzo wysokie ponieważ koszty wynajmu itd. są ogromne .Dlatego ja zawsze robię zakupy w sklepie internetowym.Ostatnio kupiłam płytki equipe scale do mojej kuchni w sklepie www.alekafelki pl i zaoszczędziłam ponad 20% w porównaniu do sklepu stacjonarnego.
- angelika40
Najlepiej poszukac oferty płytek w salonie a poszukac je w sklepie internetowym.Jestem wielką zwolenniczką zakupów internetowych.Moim ulubionym sklepem jest www.ale kafelki.pl.Kiedyś kupiłam u nich płytki 10x20 drewnopodobne i dekory . Niestety okazało się że za mało.Na drugi dzień miałam brakujące płytki w domu dostarczone przez kuriera
- ahowca
Chyba większość jednak robi zakupy w marketach budowlanych i jest to oczywiste - ceny, są po prostu najniższe. Problemem jednak zawsze było to, że ogromnie dużo czasu się traciło na taką podróż do marketu dlatego fajnie, że Castorama wprowadziła taką aplikację https://apps.apple.com/pl/app/castorama ... 45849?l=pl . Za jej pomocą można sobie zamówić towary do odbioru w sklepie wygodnie w domu czy np. w czasie lunchu w pracy - generalnie w wolnej chwili
- Kokin33i
W mojej ocenie w przypadku poszukiwań profesjonalnego wsparcia w zakresie wyboru materiałów budowlanych, a przede wszystkim materiałów izolacyjnych to na pewno warto zwrócić uwagę na ofertę hurtowni https://www.diamondexpert.pl/ u których będziecie mogli liczyć na najwyższy standard, jasne warunki i jednocześnie dotrzymanie ustalonych warunków realizacji. Mam nadzieję, że dobierzecie to co jest potrzebne dla zachowania bezpieczeństwa i wysokiej izolacji, żeby zużycie energii cieplnej było na jak najniższym poziomie. Pozdrawiam serdecznie!
- budka33
Wiesz, różnie bywa. Raz tutaj będzie coś ciekawego do zakupu, raz w innym miejscu. Ja polecam sklep https://amper.pl/aparatura-modulowa , tutaj kilka rzeczy, które przydadzą się przy budowie możesz dostać. Wszelka aparatura modułowa, gniazda głośnikowe, to może się przydać. Dlatego dobrze byłoby zapoznać się osobiście z asortymentem.
- Kokin33i
Natomiast w przypadku wyboru dobrej jakości hydroizolacji dachów oraz fundamentów to tutaj jak najbardziej mogę polecić Wam również do sprawdzenia ofertę Icopal ponieważ to u nich dobraliśmy do naszego domu Papy w Technologii Szybki Syntan SBS to połączenie nowoczesnych technologii Szybkich kauczuków SBS i długowiecznych syntetyków. Papy produkowane w tej Technologii zapewniają prawidłową wentylację i hydroizolację pokrycia dachu przez dziesięciolecia. No i jednocześnie uzyskując bardzo dobre warunki gwarancyjne!
- zenka
Jeżeli chodzi o takie rzeczy jak lazura do drewna, farby dla alergików, zaprawy, beton to warto sobie sprawdzić ofertę https://www.milabud.pl/pl/p/Remmers-HK- ... rewna/2850 - to dobra opcja, bo mają naprawdę dobrej jakości produkty, materiały budowlane, wykończeniowe itp. Teraz ceny są mega wysokie, także trzeba szukać oszczędności, nie warto przepłacać to na pewno. W sieci myślę, że warto poszukać okazji cenowych. Z drugiej strony nie można też kierować się tylko i wyłącznie ceną.
- zuzannaanna
Gdzie zamawialiście beton na budowę? My właśnie przeglądamy oferty betoniarni i najbardziej odpowiada nam oferta Godel Beton. Mają atrakcyjne ceny i szybkie terminy. Poza tym są dość blisko nas.
- Kokin33i
Jeżeli będziecie na etapie poszukiwań dobrej jakości farb i materiałów do zabezpieczenia elementów metalowych w przypadku m.in stalowego ogrodzenia to ze swojego doświadczenia mogę zdecydowanie polecić Wam, żebyście wzięli pod uwagę ofertę przygotowaną przez https://polifarb.lodz.pl/pl/11812-beton u których będziecie mogli liczyć na dobre ceny, fachowe doradztwo i terminowość realizacji. My akurat wybraliśmy EKO-LOWICYN to bezpieczna dla środowiska wersja przeznaczona do ochronno-dekoracyjnego malowania powierzchni ocynkowanych eksploatowanych na zewnątrz i wewnątrz
- Georgina89
Ja nie mam ulubionych sklepów, zawsze biorę tam, gdzie się opłaca.
• Strona 1 z 1