Romantyczny wyjazd
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
- szarak
Romantyczny wyjazd
Chciałabym ze swą drugą połową uczcić naszą rocznicę ślubu w wyjątkowy sposób. Wymyśliłam, że moglibyśmy pojechać w jakieś romantyczne miejsce na kilka dni. Jakie miejsca byście polecili na taki wyjazd?
- Anka33
Re: Romantyczny wyjazd
W zeszłym roku mój brat z okazji rocznicy ślubu zabrał żonę na wyprawę do Petersburga.Rocznica przypada im pod koniec czerwca,a wtedy w Petersburgu są tzw,białe noce.Podobno niezapomniane wrażenie.Moja bratowa do dzisiaj wspomina długie,romantyczne spacery brzegiem Newy i parady statków:) Ja nigdy nie dotarłam w te rejony,ale chętnie tam się kiedys wybiorę.
- funky koval
Petersburg to fajny pomysł, tylko najlepiej pojechać w okresie gdy są Białe Noce. Zawsze to dodatkowa atrakcja. Wytwórnia Wypraw na pewno miała w swojej ofercie wycieczkę w tym okresie do Petersburga. Tylko musisz się spieszyć jeżeli chcesz to zobaczyć, bo to właśnie okres maja-czerwca.
- szarak
Petersburg jako miejsce na romantyczny wyjazd nie brałam pod uwagę. Trochę poszperałam w sieci na temat tego miasta i poszukałam tej oferty Wytwórni i muszę przyznać, że to fantastyczna propozycja. Dzięki wyjazdowi zorganizowanemu uda nam się zwiedzić wiele, a Białe Noce sprawią, że będzie klimatycznie i romantycznie na wieczornych spacerach po mieście.
- klaudynaa
Jeżeli o mnie chodzi, to przyszedł mi do głowy szybki, romantyczny wyjazd do tego hoteliku Myślę, że niejednemu to miejsce się spodoba i będzie ciekawą alternatywą jeżeli nie możemy pozwolić sobie na długi urlop.
- Ailis
No jest wiele miejsc gdzie można pojechać na romantyczny weekend. Mój mąż co nigdy nie myśli o takich wyjątkowych okazjach ostatnio mnie zaskoczył, może to nie był wyjazd gdzieś w magiczne miejsce, ale zabrał mnie do warszawy na weekend, zaprosił na kolację do eleganckiej Restauracji Akademia, bardzo miło wspominam ten czas. Pozwiedzaliśmy sobie stolicę, odpoczęliśmy.
- jjusti18
Zgadzam się jest wiele wyjątkowych miejsc, gdzie można spędzić miło czas. Nawet w stolicy. Mój chłopak jakiś czas temu zabrał mnie tam na weekend. Wykupił nam nocleg z pięknym widokiem na Warszawę i zabrał mnie również tam do cudownej restauracji - Bubbles. Nie jadłam nic bardziej aromatycznego z kuchni włoskiej jak właśnie tam, super. Całym tym wyjazdem byłam zachwycona. Chętnie powtórzę taki wypad.
- klaudynaa
Dobry pomysł z tą Warszawą. Mnie to się jeszcze marzy zobaczyć wystawy w Pałacu Kultury i Nauki . Nigdy tam nie byłam, a bardzo intryguje mnie ten budynek.
- budola
Petersburg fajna sprawa. Albo może Budapeszt? Pamiętaj, że nieważne gdzie, ważne z kim
- sandek
Nie jestem przekonany, czy Warszawa jest taka romantyczna.
- budka33
Według mnie na taki krótszy wyjazd, nie musicie od razu kupować noclegu w hotelu, który czasami drożej wychodzi. Wrocław jest piękny, na tym się skupcie. Pomyślcie co warto zwiedzić, jakie kamienice są warte uwagi, następnie możecie zarejestrować sobie nocleg w jednym z apartamentów http://apartamentywroclawskie24.pl/ , które są tańszą alternatywą niż pokój hotelowy.
- heniutek
Sporo zależy od tego, jaki kto posiada budżet. Coraz popularniejsze są Czarnogóra wycieczki , ze względu na fakt, iż dopiero od niedawna tamten kierunek pojawił się na turystycznych mapach. Przepiękne krajobrazy i wspaniali ludzie są jednymi z powodów, dla których warto tam jechać.
- Propolis
A może kraków? To bardzo malownicze miejsce na romantyczny wypad,zwłaszcza wieczorami,krakowskie uliczki,pięknie oświetlone nabierają romantycznego wyglądu.Dodatkową atrakcją Krakowa jest to,że na ul Kanonicznej znajdziesz restaurację w której daniach od razu się zakochacie.Restauracja ta https://lacampana.pl/ oferuje spory wybór dań kuchni włoskiej, w tym oryginalne wędliny,desery i trunki włoskie.Mają też piękne sale:w drewnie lub usytuowane w piwnicach kamienicy.Moim zdaniem taki wypad,połączony z kolacją w tak zacnym miejscu na pewno będzie udany.
- racionale
Świetny pomysł na taki wspólny wyjazd latem może być wycieczka na kitesurfing Chałupy , Hel to dobra okolica na takie wycieczki by nauczyć się surfować bo jest tam sporo szkół surferskich
- sandek
W ten sposób tworzy się piękne wspomnienia.
- Rinso
Kraków jest wedlug mnie miastem niezwykle romantycznym. Jest co pozwiedzac , gdzie zjesc, gdzie przenocowac. Odnosnie restauracji - mnie urzekla Venezia Trattoria na Podgórzu Tutaj mozna sprawdzic co mają aktualnie w menu http://www.trattoriavenezia.pl/menu/
- sandek
Kraków jak najbardziej, tylko zwykle jest dość zatłoczony.
- msobczak
Myślę, że całkiem dobrą opcją może być też wyjazd zorganizowany. Takie wyjazdy są bardzo wygodne - o nic nie trzeba się martwić. Firma Dar-Tour ma w swojej ofercie różne wycieczki krajowe i wycieczki za granice. Polecam się zapoznać z ich ofertą bliżej: https://dar-tour.com.pl/ .
- sandek
Ale w tłumie ludzi romantyzm się jakoś ulatnia.
- Katamaran
Mi się bardzo podobało jak ostatnio się wybraliśmy na weekend do Bohumina, tam nam polecili znajomi taki hotel Pod zielonym dębem. Super miejscówka a najbardziej polecam ich piwne Spa! masaże też mają super ale te piwne spa mega mi się podobało. Nie dość że same zabiegi są przyjemne to do tego fajne przekąski i piwko
- Georgina89
Romantycznie to tylko nad morzem
- budka33
Musicie zwracać uwagę na to do jakich hotel się wybieracie. Ja czytam jaki hotel, ma jakie opinie, czy warto coś również tam zjeść, czy raczej tylko nocować. Polecam https://proseedmag.pl/aktualnosci/jak-p ... -do-hotelu możecie poczytać czy najczęściej hotelarze przyciągają swoich gości.
- qrka
Hotel Imperium w Rzeszowie, ja polecam my z mezem lubimy sobie tam pojechac od czasu do czasu, swietne miejsce zeby pobyc we dwoje, maja baardzo ladne apartamenty, mozna wybrac sposrod kilku, wszystkie super urzadzone, bardzo luksusowo i ,,na wypasie'' czysto, ładnie, obsluga super
- Viscoz
A znacie hotel Września niedaleko Poznania? Byliśmy tam razem przez kilka dni i bardzo miło spędziliśmy czas. Polecam bardzo.
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Wróć do Dyskusje o Maryni oraz jej powabach