Quad a prawo jazdy
• Strona 1 z 1
- George
Quad a prawo jazdy
Powiedzcie mi, moi drodzy forumowicze, czy quad 150 wymaga jakiegoś konkretnego prawa jazdy, aby móc na nim legalnie jeździć? I od ilu lat można go użytkować? Pytam, bo mam siostrzeńca, który ma niedługo urodziny i myślimy o tym, aby zrzucić się na quada dla niego. Kończy 15 lat - a nie mogę znaleźć konkretnych informacji w necie, jak to jest właśnie z 'prawkiem' na quady o tej pojemności. No i jaki quad byłby ok?
- Melania
Re: Quad a prawo jazdy
Nie każdy kierowca nabywający quada posiada świadomość obowiązków związanych z zakupem takiego pojazdu. Pamiętać trzeba, że quad poruszający się po drogach publicznych musi być zarejestrowany i posiadać tablice rejestracyjne, a także mieć aktualne ubezpieczenie OC.
- Propolis
Taki pojazd dla 15 latka, gratuluję głupoty. Kiedy tylko zaczyna się sezon letni od razu pojawiają się tacy nieodpowiedzialni dorośli, co to dziecku chcą dać maszynę, na którą absolutnie nie są gotowi.
Mam nadzieję,że rodzice tego dzieciaka się na to nie zgodzą, nie poprą tak szalonego pomysłu i tym samym uratują dziecku zdrowie, a może i życie.
Mam nadzieję,że rodzice tego dzieciaka się na to nie zgodzą, nie poprą tak szalonego pomysłu i tym samym uratują dziecku zdrowie, a może i życie.
- Kamilla36
A wiecie, czy trzeba na quada wykupywać również OC? Nie ukrywam, że takie tematy mocno mnie interesują. Jeśli ubezpieczenie będzie potrzebne, to w tej kwestii można zgłosić się do https://dfs24.pl/ . Tam z pewnością dobiorą Wam odpowiednie warianty ubezpieczenia.
- bekomo
Witam wszystkie osoby, które są zainteresowane tematem naszej rozmowy. Jeżeli szukacie najlepsze szkoła jazdy częstochowa , to polecam Wam sprawdzić ofertę na stronie, ponieważ sam skorzystałem z ich usług i jestem bardzo zadowolony.
• Strona 1 z 1
Wróć do Dyskusje o Maryni oraz jej powabach