RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Tu należy zajrzeć przed napisaniem pierwszego posta!!!
administrator taktyczny/moderator
Awatar użytkownika
Posty: 867
Rejestracja: 25. wrz. 2014, 13:38

RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Postautor: AdminMZ » 24. maja. 2018, 14:15

Forum.obud.pl – polityka prywatności

Poniższa Polityka Prywatności wyjaśnia w jakim celu i w jaki sposób gromadzimy, przetwarzamy oraz chronimy Twoje dane osobowe.
I. Administrator danych osobowych
Administratorem Państwa danych osobowych jest Nevicom Waldemar Mulhstein, z siedzibą w Bydgoszczy 85-796, ul. Kaczmarczyka 17, właściciel strony forum.obud.pl zwanej dalej FORUM

II. Dane osobowe
§ 1
Podanie danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne, jednak niezbędne do korzystania z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM.
Jakie dane zbieramy: Nazwa Użytkownika oraz adres email
Bez podania wymaganych przez Administratora danych osobowych świadczenie tych usług nie będzie możliwe.
Wszelkie dane osobowe, które Użytkownik wprowadzi do formularza rejestracyjnego, korespondencji oraz inne dane osobowe zebrane w trakcie korzystania przez Użytkownika z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM, są przetwarzane w sposób zgodny z wymogami określonymi w prawie polskim, a przede wszystkim ustawie z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2014 r. poz. 1182 z późn.zm.) oraz ustawie z dnia 18.07.2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r. poz. 1422).
Natomiast od dnia 25.05.2018 r. dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej „RODO”.
§ 2
Administrator danych osobowych może powierzyć przetwarzanie zebranych danych osobowych Użytkowników innemu podmiotowi na podstawie zawartej z nim umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.
Administrator informuje, że odbiorcami danych osobowych będą: podmioty zapewniające hosting FORUM, podmioty zajmujące się bezpieczeństwem informatycznym FORUM, upoważnione do tego na podstawie odrębnych przepisów organy państwowe.
§ 3
Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych osobowych i może dokonać ich weryfikacji lub poprawienia, a także usunięcia, poprzez skierowanie odpowiedniego żądania do Administratora na adres redkacja@obud.pl lub bezpośrednio na stronie FORUM.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo ograniczenia przetwarzania i prawo przenoszenia danych osobowych. Jeżeli dane osobowe będą przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi, wówczas Użytkownik będzie miał prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych, w tym sprzeciwu dotyczącego przetwarzania na potrzeby marketingu bezpośredniego.
§ 4
Administrator na podstawie udzielonej przez Użytkownika dodatkowej i opcjonalnej zgody ma prawo do wysyłania do niego na podany adres e-mail. Zgoda, o której mowa w zdaniu poprzedzającym może zostać w każdej chwili odwołana przez Użytkownika. W przypadku wyrażenia takiej zgody, podstawą prawną przetwarzania danych osobowych będzie także art. 10 ustawy z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy z dnia 16.07.2004 r. Prawo telekomunikacyjne.
§ 5
Dane osobowe będą przetwarzane przez czas potrzebny na realizację usług na rzecz Użytkownika przez Administratora.
III. Mechanizm cookies
§ 6
Administrator wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka), czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika. Cookies mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora.
Administrator przechowuje pliki cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika, a następnie uzyskuje dostęp do informacji w nich zawartych w następujących celach:
prawidłowego działania FORUM, a zwłaszcza utrzymania sesji po logowaniu,
dostosowania oferowanych usług do preferencji Użytkownika,
zapamiętania indywidualnych preferencji Użytkownika,
statystycznych,
analitycznych.
§ 7
Administrator informuje także Użytkowników, że istnieje możliwość takiej konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia zapisywanie i przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Administrator wskazuje także, że pliki cookies mogą być przez Użytkownika usunięte po ich zapisaniu przez Administratora, poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki, programy służące w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego.
Pod tymi linkami zamieszczone są informacje o sposobach usunięcia cookies w wybranych przeglądarkach internetowych:
Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek ,
Opera: http://help.opera.com/Linux/9.60/pl/cookies.html ,
Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl ,
Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/an ... swer=95647 ,
Safari: http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pl_PL
§ 8
Administrator informuje Użytkowników, że zmiana konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia lub ogranicza przechowywanie plików cookies może spowodować ograniczenia funkcjonalności świadczonych usług. Do podobnych skutków może prowadzić wykasowanie plików cookies w trakcie świadczenia usługi.
V. Dane zawarte w logach systemowych
§ 9
Informacje, które są zawierane w logach systemowych w związku z ogólnymi zasadami realizacji połączeń w Internecie wykorzystywane są przez firmę hostingową obsługującą FORUM jedynie w celach technicznych oraz statystycznych.
VI. Środki techniczne stosowane przez Administratora
§ 10
Administrator stosuje wymagane aktualnymi przepisami o ochronie danych osobowych środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.
VII. Inne
§ 11
Z uwagi na charakter usług realizowanych za pośrednictwem FORUM, Użytkownik nie ma możliwości korzystania z usług anonimowo.
§ 12
Administrator będzie także rejestrował nr IP komputera, za pośrednictwem którego Użytkownik będzie korzystać z FORUM. Administrator na podstawie powiązanej z numerem IP lokalizacji będzie optymalizował treść FORUM, by była najlepiej dopasowana do potrzeb Użytkownika.
§ 13
W przypadku pytań i opinii dotyczących stosowanej przez Administratora polityki prywatności prosimy o ich przesyłanie na adres e-mail: redkacja@obud.pl

Wróć do Regulamin forum OBUD i informacja o RODO

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Najnowszwe wypowiedzi

Awatar użytkownika
Posty: 83
Re: Izolacja

data » 15.07.2019, 22:33

Jeśli mowa o większych inwestycjach typu hale produkcyjne/biurowce itd. to do izolacji najlepiej użyć płyt warstwowych od Kingspan https://www.kingspan.com/pl/pl-pl/produ ... -warstwowe . Wysoka
Awatar użytkownika
Posty: 147
Re: Jaka pożyczka?

data » 15.07.2019, 22:32

Od siebie mogę ci polecić pożyczkę z Oferta jest bardzo atrakcyjna a warunki umowy korzystne. Nie trzeba długo czekać na przyznanie pieniędzy. Jeśli oddasz pożyczkę w terminie bedzie ona
Awatar użytkownika
Posty: 147
Re: kredyt gotówkowy

data » 15.07.2019, 22:31

Jeśli nadal szukasz pożyczki dla siebie zajrzyj na Moim zdaniem oferta jest bardzo atrakcyjna i korzystna. Sama myślę o skorzystaniu z niej w niedalekiej przyszłości - planuję remont
Awatar użytkownika
Posty: 34
Re: Sprawdzony producent mebli

data » 15.07.2019, 20:55

Chcecie urządzić swoje mieszkania, powierzchnie komercyjnie? Jeżeli tak to powinniście zajrzeć sobie na stronkę http://chobotdesign.pl W tym miejscu znajdziecie meble robione na wymiar.
Awatar użytkownika
Posty: 140
Re: Jakie macie zainteresowania i hobby

data » 15.07.2019, 19:52

Ja w czasie wolnym od pracy uwielbiam czytać ksiażki, jakiś czas temu znalazłem nowość która musze dostać w swoje ręce https://www.taniaksiazka.pl/bez-paraben ... 31613.html Uwielbiam
Awatar użytkownika
Posty: 72
Re: Fajna sukienka na chrzciny

data » 15.07.2019, 18:46

Robicie tu większą imprezę, czy może kameralne spotkanie w restauracji lub w domu? Może tu zainteresuje was oferta od firmy http://fotobudazwooda.pl W tym miejscu będziecie mogli wynająć
Awatar użytkownika
Posty: 72
Re: Samochód

data » 15.07.2019, 18:31

Zakup samochodu do bardzo trudna sprawa. Ja nie wspominam tego dobrze, nigdy nie obyło się tu bez nerwów;D Dlatego teraz też raczej przywiązuje się do moich aut:D Jeżeli zastanawiacie się
Awatar użytkownika
Posty: 31
Re: Reklama dla firmy

data » 15.07.2019, 18:15

Może tu zainteresuje was także oferta od firmy https://papilioagency.com Hostessy reklamowe od agencji Papilio na pewno świetnie się sprawdzą do różnych działań reklamowych. Z ich pomocą
Awatar użytkownika
Posty: 147
Re: domy z bali i z drewna

data » 15.07.2019, 18:15

Budując dom warto pomyśleć o więźbie prefabrykowanej w technologii płytek kolczastych - http://wpwinvest.pl/oferta/wiazary-drewniane Jest to bardzo ekonomiczne rozwiązanie, które nie tylko
Awatar użytkownika
Posty: 35
Re: Biokominek czy ogrzewa

data » 15.07.2019, 16:31

Myślicie o kominku w domu? Ja planuje postawić na tradycyjne rozwiązanie. Mam już fajny projekt na spory salon z kominkiem. Co do tego to znalazłam już solidne wkłady kominkowe od

Eksperci na forum

Viessmann szuka pracowników!

data » 10.07.2019, 12:33

Witam! Jesteśmy wiodącym producentem techniki grzewczej koncentrującym się na nowoczesnych technologiach mających na celu oszczędność energii i kosztów ogrzewania oraz ochronę środowiska
Awatar użytkownika
Posty: 44
Re: Płytki heksagonalne

data » 08.07.2019, 12:23

Płytki heksagonalne, które mają kształt plastrów miodu, odnajdą się w stylistyce vintage, która polega na łączeniu elementów z przeszłości z aktualnymi. Szczególnie jeśli będą
Awatar użytkownika
Posty: 33
Re: Ogrzewanie na podczerwień - koszty

data » 03.07.2019, 16:36

Mówiąc o „stratach” w układzie grzewczym powinniśmy odnosić się do ogrzewanego budynku a nie samych urządzeń grzewczych. Celowo pomijam teraz temat źródeł ciepła i ich sprawności.
Awatar użytkownika
Posty: 146
Re: ogrzewanie podłogowe, wodne czy elektryczne?

data » 03.05.2019, 23:43

Niestety, jest to produkt przeznaczony tylko do klasycznych ogrzewań podłogowych (akumulacyjnych). Nowoczesne systemy ogrzewań podłogowych za pomocą folii grzewczych wymagają 6 mm styropianu
Kominy przemysłowe

data » 01.10.2018, 11:01

Przedstawiamy zbiór informacji związanych z tematyką kominową dla sektora przemysłowego. Firma Jeremias Systemy Kominowe ma sporo do zaprezentowania w tym temacie. Wiele nietypowych rozwiązań
Awatar użytkownika
Posty: 524
Re: Zanim popełnisz błędy przy budowie domu

data » 30.08.2018, 22:48

Witam Spis treści oraz 50 przykładowych stron jest na https://www.bdb.com.pl/domy_bez_bledow_ ... adnik.html Nie było dotąd zgłoszeń, by nawet dyletant nie zrozumiał treści, a zakupiło już
Awatar użytkownika
Posty: 15
Re: Ile za ocieplenie?

data » 27.08.2018, 16:51

Nadal aktualny temat, Producenci od tamtej pory raczej nie wymyślili nic nowego godnego uwagi: Kolor ma znaczenie, tak ogólnikowo świadczy o właściwościach danego produktu. Warto się
Awatar użytkownika
Posty: 22
Re: Jak wybrać lokalizację pod budowę domu

data » 14.05.2018, 11:43

Tak jak wspomniano już wcześniej, wybór lokalizacji jest bardzo istotny. Należy dokładnie przemyśleć swoje preferencje, myśląc również o przyszłości. Poza tym warto pamiętać o
Awatar użytkownika
Posty: 81
Plastyczna obróbka metali – podstawowe informacje

data » 31.10.2017, 10:34

Zapraszamy do komentowania artykułu
Awatar użytkownika
Posty: 8
Re: Czym przykleić sznurek (uszczelkę) w drzwiczkach kozy?

data » 19.09.2017, 22:25

są specjalne kleje do sznurów, ale czerwony silikon (350 st.C) załatwi sprawę. Proszę nie zapomnieć wyczyścić