RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Tu należy zajrzeć przed napisaniem pierwszego posta!!!
administrator taktyczny/moderator
Awatar użytkownika
Posty: 866
Rejestracja: 25. wrz. 2014, 13:38

RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Postautor: AdminMZ » 24. maja. 2018, 14:15

Forum.obud.pl – polityka prywatności

Poniższa Polityka Prywatności wyjaśnia w jakim celu i w jaki sposób gromadzimy, przetwarzamy oraz chronimy Twoje dane osobowe.
I. Administrator danych osobowych
Administratorem Państwa danych osobowych jest Nevicom sp. z o.o. nr KRS: 0000454504, z siedzibą w Bydgoszczy 85-796, ul. Kaczmarczyka 17, właściciel strony forum.obud.pl zwanej dalej FORUM

II. Dane osobowe
§ 1
Podanie danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne, jednak niezbędne do korzystania z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM.
Jakie dane zbieramy: Nazwa Użytkownika oraz adres email
Bez podania wymaganych przez Administratora danych osobowych świadczenie tych usług nie będzie możliwe.
Wszelkie dane osobowe, które Użytkownik wprowadzi do formularza rejestracyjnego, korespondencji oraz inne dane osobowe zebrane w trakcie korzystania przez Użytkownika z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM, są przetwarzane w sposób zgodny z wymogami określonymi w prawie polskim, a przede wszystkim ustawie z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2014 r. poz. 1182 z późn.zm.) oraz ustawie z dnia 18.07.2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r. poz. 1422).
Natomiast od dnia 25.05.2018 r. dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej „RODO”.
§ 2
Administrator danych osobowych może powierzyć przetwarzanie zebranych danych osobowych Użytkowników innemu podmiotowi na podstawie zawartej z nim umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.
Administrator informuje, że odbiorcami danych osobowych będą: podmioty zapewniające hosting FORUM, podmioty zajmujące się bezpieczeństwem informatycznym FORUM, upoważnione do tego na podstawie odrębnych przepisów organy państwowe.
§ 3
Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych osobowych i może dokonać ich weryfikacji lub poprawienia, a także usunięcia, poprzez skierowanie odpowiedniego żądania do Administratora na adres redkacja@obud.pl lub bezpośrednio na stronie FORUM.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo ograniczenia przetwarzania i prawo przenoszenia danych osobowych. Jeżeli dane osobowe będą przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi, wówczas Użytkownik będzie miał prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych, w tym sprzeciwu dotyczącego przetwarzania na potrzeby marketingu bezpośredniego.
§ 4
Administrator na podstawie udzielonej przez Użytkownika dodatkowej i opcjonalnej zgody ma prawo do wysyłania do niego na podany adres e-mail. Zgoda, o której mowa w zdaniu poprzedzającym może zostać w każdej chwili odwołana przez Użytkownika. W przypadku wyrażenia takiej zgody, podstawą prawną przetwarzania danych osobowych będzie także art. 10 ustawy z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy z dnia 16.07.2004 r. Prawo telekomunikacyjne.
§ 5
Dane osobowe będą przetwarzane przez czas potrzebny na realizację usług na rzecz Użytkownika przez Administratora.
III. Mechanizm cookies
§ 6
Administrator wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka), czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika. Cookies mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora.
Administrator przechowuje pliki cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika, a następnie uzyskuje dostęp do informacji w nich zawartych w następujących celach:
prawidłowego działania FORUM, a zwłaszcza utrzymania sesji po logowaniu,
dostosowania oferowanych usług do preferencji Użytkownika,
zapamiętania indywidualnych preferencji Użytkownika,
statystycznych,
analitycznych.
§ 7
Administrator informuje także Użytkowników, że istnieje możliwość takiej konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia zapisywanie i przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Administrator wskazuje także, że pliki cookies mogą być przez Użytkownika usunięte po ich zapisaniu przez Administratora, poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki, programy służące w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego.
Pod tymi linkami zamieszczone są informacje o sposobach usunięcia cookies w wybranych przeglądarkach internetowych:
Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek ,
Opera: http://help.opera.com/Linux/9.60/pl/cookies.html ,
Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl ,
Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/an ... swer=95647 ,
Safari: http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pl_PL
§ 8
Administrator informuje Użytkowników, że zmiana konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia lub ogranicza przechowywanie plików cookies może spowodować ograniczenia funkcjonalności świadczonych usług. Do podobnych skutków może prowadzić wykasowanie plików cookies w trakcie świadczenia usługi.
V. Dane zawarte w logach systemowych
§ 9
Informacje, które są zawierane w logach systemowych w związku z ogólnymi zasadami realizacji połączeń w Internecie wykorzystywane są przez firmę hostingową obsługującą FORUM jedynie w celach technicznych oraz statystycznych.
VI. Środki techniczne stosowane przez Administratora
§ 10
Administrator stosuje wymagane aktualnymi przepisami o ochronie danych osobowych środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.
VII. Inne
§ 11
Z uwagi na charakter usług realizowanych za pośrednictwem FORUM, Użytkownik nie ma możliwości korzystania z usług anonimowo.
§ 12
Administrator będzie także rejestrował nr IP komputera, za pośrednictwem którego Użytkownik będzie korzystać z FORUM. Administrator na podstawie powiązanej z numerem IP lokalizacji będzie optymalizował treść FORUM, by była najlepiej dopasowana do potrzeb Użytkownika.
§ 13
W przypadku pytań i opinii dotyczących stosowanej przez Administratora polityki prywatności prosimy o ich przesyłanie na adres e-mail: redkacja@obud.pl

Wróć do Regulamin forum OBUD i informacja o RODO

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Najnowszwe wypowiedzi

Awatar użytkownika
Posty: 98
Re: Wyposażenie biura

data » 16.07.2018, 1:07

Jeśli chodzi o drukarki to polecam Brother. Dobre drukarki i materiały do nich http://www.tanie-tusze.net/4-tusze-do-brother Może same drukarki są nieco droższe, ale za to tusze moim zdaniem
Awatar użytkownika
Posty: 134
Re: stary betonowy basen

data » 15.07.2018, 22:47

Na tej stronie http://www.starline-europe.com/przykrycia-basenowe/ są dostępne bardzo funkcjonalne przykrycia basenowe. Jest to bardzo dobre rozwiązanie, ponieważ można w ten sposób zadbać o
Awatar użytkownika
Posty: 15
Re: Budować dom, czy kupić mieszkanie w bloku?

data » 15.07.2018, 22:42

Mi by pasowało mieszkanie ale z widokiem na morze i wykończeniem pod klucz takie jakie można kupić u Atala w Trójmieście, raty spłaciłbym szybko wynajmem więc z tym chociaż nie byłoby
Awatar użytkownika
Posty: 15
Re: Mieszkanie w Warszawie do kupienia - gdzie ?

data » 15.07.2018, 22:40

Możesz też śmiało wybrać osiedle atala blisko metra na Targówku i na to samo wyjdzie bo dojedziesz do centrum błyskawicznie a będziesz mieszkać na osiedlu z dużą ilością zieleni i
Awatar użytkownika
Posty: 15
Re: Dom w cenie mieszkania

data » 15.07.2018, 22:36

Nawet gdyby mi się trafił taki dom w cenie mieszkania to nie kupiłbym bo one mają zwykle gorszą lokalizację ale są też droższe w utrzymaniu no i wymagają większego nakładu prac
Awatar użytkownika
Posty: 67
Re: Prowadzenie magazynu

data » 15.07.2018, 22:21

Pamiętajcie, że zanim ruszycie z magazynem to w środku trzeba go odpowiednio oznakować. Jest to nie tylko ważne ze względu na wymogi przepisów BHP ale głównie z uwagi na bezpieczeństwo
Awatar użytkownika
Posty: 67
Re: malowanie ścian

data » 15.07.2018, 22:18

Jeśli planujesz samodzielne malowanie ścian to polecam kupić sobie maskę do ochrony dróg oddechowych. Niektóre (nawet te bardzo dobre) farby tak śmierdzą, że można odjechać podczas
Awatar użytkownika
Posty: 134
Re: dach płaski czy skośny

data » 15.07.2018, 17:30

A tutaj http://barel-management.pl/artykul/dach-zielony już zaglądaliście? Myślę, że warto. Zielony dach, to naprawdę dobre i praktyczne rozwiązanie, które się sprawdza. Można bowiem
Awatar użytkownika
Posty: 2
Re: Sypialnie

data » 15.07.2018, 12:24

To wlasnie jest kluczowe - zeby wiedziec w jakim stylu bedzie mi dobrze. W jakich i kolorach i z jakimi dodatkami bedzie mi sie dobrze spalo. Bo najgorzej jest czuc jakis dyskomfort w
Awatar użytkownika
Posty: 2
Re: Gdzie kupić porządne meble w Łodzi

data » 15.07.2018, 12:21

Też jestem raczej za klasycznymi rozwiązaniami zwłaszcza jesli chodzi o takie wizytowe miejsca jak biuro, gdzie kazdy klient ktory nas odwiedza powinien czuc sie dobrze, a nie przytłoczony

Eksperci na forum

Awatar użytkownika
Posty: 135
Re: Czym ogrzewać, czy nie ma przyłącza gazowego - przegląd

data » 09.07.2018, 14:19

Ofiarą smogu pada rocznie ok. 40 tys. osób. W sposób kulturalny są one pogrzebane i świat o nich zapomina. Tylko nikt nie poczuwa się do odpowiedzialności za ich śmierć i cierpienie, a jak
Ustawa F-gaz - poradnik

data » 06.07.2018, 12:46

Witajcie! Wciąż postępujące zmiany klimatyczne narzucają konieczność wprowadzania kolejnych rozwiązań, które mają na celu ograniczenie emisji gazów cieplarnianych. Co powinien wiedzieć
Awatar użytkownika
Posty: 34
Re: Sypialnie

data » 04.06.2018, 23:03

Ściany w sypialni osób, które lubią styl industrialny, mogą być pokryte surowym tynkiem, w kolorze szarym lub grafitowym. Aby ocieplić takie pomieszczenie, na podłodze należałoby położyć
Awatar użytkownika
Posty: 22
Re: Jak wybrać lokalizację pod budowę domu

data » 14.05.2018, 11:43

Tak jak wspomniano już wcześniej, wybór lokalizacji jest bardzo istotny. Należy dokładnie przemyśleć swoje preferencje, myśląc również o przyszłości. Poza tym warto pamiętać o
Awatar użytkownika
Posty: 30
Re: Grzejniki podtynkowe 3THERMO

data » 12.04.2018, 11:14

Rozumiem, że chodzi o domek ok 100m2 tak więc cena to ok 10-12 tys zł przy założeniu, że cały w 3THERMO. W praktyce często odpada kuchnia (z uwagi na zabudowę ścian) i łazienka (lub
Awatar użytkownika
Posty: 81
Plastyczna obróbka metali – podstawowe informacje

data » 31.10.2017, 10:34

Zapraszamy do komentowania artykułu
Awatar użytkownika
Posty: 8
Re: Czym przykleić sznurek (uszczelkę) w drzwiczkach kozy?

data » 19.09.2017, 22:25

są specjalne kleje do sznurów, ale czerwony silikon (350 st.C) załatwi sprawę. Proszę nie zapomnieć wyczyścić
Awatar użytkownika
Posty: 4
Re: Producent chemii budowlanej - Szczecin

data » 25.04.2017, 16:12

To jest Pana
Awatar użytkownika
Posty: 139
Re: Jaki tynk wybrać na elewację?

data » 24.10.2016, 0:05

Dlatego, że spoiwo silikonowe, które nie jest wcale żywicą, ani nie jest jedynym spoiwem, lecz kospoiwem towarzyszącym, wpływa znacząco na reologiczne właściwości układu, czyli jego
Awatar użytkownika
Posty: 14
Re: HYDRO LAMBDA, STYROPIAN FUNDAMENTOWY CZY STYRODUR ?

data » 07.10.2016, 13:24

Serdecznie dziękujemy za Państwa głosy ... Zwycięża: HYDRO LAMBDA - Gratulacje dla producenta za nowe wprowadzone rozwiązanie ( grafit na fundament