RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Tu należy zajrzeć przed napisaniem pierwszego posta!!!
administrator taktyczny/moderator
Awatar użytkownika
Posty: 868
Rejestracja: 25. wrz. 2014, 13:38

RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Postautor: AdminMZ » 24. maja. 2018, 14:15

Forum.obud.pl – polityka prywatności

Poniższa Polityka Prywatności wyjaśnia w jakim celu i w jaki sposób gromadzimy, przetwarzamy oraz chronimy Twoje dane osobowe.
I. Administrator danych osobowych
Administratorem Państwa danych osobowych jest Nevicom Waldemar Mulhstein, z siedzibą w Bydgoszczy 85-796, ul. Kaczmarczyka 17, właściciel strony forum.obud.pl zwanej dalej FORUM

II. Dane osobowe
§ 1
Podanie danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne, jednak niezbędne do korzystania z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM.
Jakie dane zbieramy: Nazwa Użytkownika oraz adres email
Bez podania wymaganych przez Administratora danych osobowych świadczenie tych usług nie będzie możliwe.
Wszelkie dane osobowe, które Użytkownik wprowadzi do formularza rejestracyjnego, korespondencji oraz inne dane osobowe zebrane w trakcie korzystania przez Użytkownika z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM, są przetwarzane w sposób zgodny z wymogami określonymi w prawie polskim, a przede wszystkim ustawie z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2014 r. poz. 1182 z późn.zm.) oraz ustawie z dnia 18.07.2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r. poz. 1422).
Natomiast od dnia 25.05.2018 r. dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej „RODO”.
§ 2
Administrator danych osobowych może powierzyć przetwarzanie zebranych danych osobowych Użytkowników innemu podmiotowi na podstawie zawartej z nim umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.
Administrator informuje, że odbiorcami danych osobowych będą: podmioty zapewniające hosting FORUM, podmioty zajmujące się bezpieczeństwem informatycznym FORUM, upoważnione do tego na podstawie odrębnych przepisów organy państwowe.
§ 3
Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych osobowych i może dokonać ich weryfikacji lub poprawienia, a także usunięcia, poprzez skierowanie odpowiedniego żądania do Administratora na adres redkacja@obud.pl lub bezpośrednio na stronie FORUM.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo ograniczenia przetwarzania i prawo przenoszenia danych osobowych. Jeżeli dane osobowe będą przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi, wówczas Użytkownik będzie miał prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych, w tym sprzeciwu dotyczącego przetwarzania na potrzeby marketingu bezpośredniego.
§ 4
Administrator na podstawie udzielonej przez Użytkownika dodatkowej i opcjonalnej zgody ma prawo do wysyłania do niego na podany adres e-mail. Zgoda, o której mowa w zdaniu poprzedzającym może zostać w każdej chwili odwołana przez Użytkownika. W przypadku wyrażenia takiej zgody, podstawą prawną przetwarzania danych osobowych będzie także art. 10 ustawy z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy z dnia 16.07.2004 r. Prawo telekomunikacyjne.
§ 5
Dane osobowe będą przetwarzane przez czas potrzebny na realizację usług na rzecz Użytkownika przez Administratora.
III. Mechanizm cookies
§ 6
Administrator wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka), czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika. Cookies mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora.
Administrator przechowuje pliki cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika, a następnie uzyskuje dostęp do informacji w nich zawartych w następujących celach:
prawidłowego działania FORUM, a zwłaszcza utrzymania sesji po logowaniu,
dostosowania oferowanych usług do preferencji Użytkownika,
zapamiętania indywidualnych preferencji Użytkownika,
statystycznych,
analitycznych.
§ 7
Administrator informuje także Użytkowników, że istnieje możliwość takiej konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia zapisywanie i przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Administrator wskazuje także, że pliki cookies mogą być przez Użytkownika usunięte po ich zapisaniu przez Administratora, poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki, programy służące w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego.
Pod tymi linkami zamieszczone są informacje o sposobach usunięcia cookies w wybranych przeglądarkach internetowych:
Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek ,
Opera: http://help.opera.com/Linux/9.60/pl/cookies.html ,
Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl ,
Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/an ... swer=95647 ,
Safari: http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pl_PL
§ 8
Administrator informuje Użytkowników, że zmiana konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia lub ogranicza przechowywanie plików cookies może spowodować ograniczenia funkcjonalności świadczonych usług. Do podobnych skutków może prowadzić wykasowanie plików cookies w trakcie świadczenia usługi.
V. Dane zawarte w logach systemowych
§ 9
Informacje, które są zawierane w logach systemowych w związku z ogólnymi zasadami realizacji połączeń w Internecie wykorzystywane są przez firmę hostingową obsługującą FORUM jedynie w celach technicznych oraz statystycznych.
VI. Środki techniczne stosowane przez Administratora
§ 10
Administrator stosuje wymagane aktualnymi przepisami o ochronie danych osobowych środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.
VII. Inne
§ 11
Z uwagi na charakter usług realizowanych za pośrednictwem FORUM, Użytkownik nie ma możliwości korzystania z usług anonimowo.
§ 12
Administrator będzie także rejestrował nr IP komputera, za pośrednictwem którego Użytkownik będzie korzystać z FORUM. Administrator na podstawie powiązanej z numerem IP lokalizacji będzie optymalizował treść FORUM, by była najlepiej dopasowana do potrzeb Użytkownika.
§ 13
W przypadku pytań i opinii dotyczących stosowanej przez Administratora polityki prywatności prosimy o ich przesyłanie na adres e-mail: redkacja@obud.pl

Wróć do Regulamin forum OBUD i informacja o RODO

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Najnowszwe wypowiedzi

Awatar użytkownika
Posty: 537
Re: Prawo budowlane

data » 20.10.2020, 22:31

U nich podpytaj https://cejrowski.pl/, zajmują się trudnymi sprawami z różnych dziedzin prawa więc pomogą. Możesz zadać pytanie też na
Awatar użytkownika
Posty: 149
Re: zdrowe włosy

data » 20.10.2020, 22:18

Aby wlosy byly zdrowe, szczegolnie tyczy sie to oczywiscie kobiet, ktore posiadaja dlugie, wlosy - to trzeba o nie dbac. Wiadomo, mycie odpowiednimi szamponami, do tego odzywki, jakies serum itp - to
Awatar użytkownika
Posty: 537
Re: Laptop - zakup

data » 20.10.2020, 22:07

Macforce o którym tu pisano zajmuje się serwisem i naprawa sprzętu Mac, jedna z lepszych firm tego typu i nie tylko na Warszawę. Sama wymieniałam ostatnio dysk na wydajniejszy - czas iść z
Awatar użytkownika
Posty: 105
Re: szambo ekologiczne

data » 20.10.2020, 21:52

Ekologiczne rozwiązania to dobra sprawa, powinniście o tych pomyśleć jeżeli budujecie dom. Tu też możecie postawić na fotowoltaikę, pompę ciepła i wiele innych propozycji. Sprawdźcie
Awatar użytkownika
Posty: 169
Re: Reklama dla firmy

data » 20.10.2020, 21:39

Wymieniacie wiele form reklamy, zgodzę się z tym że trzeba pamiętać o reklamie internetowej, ale to nie znaczy że nie należy reklamować się również lokalnie. Do takich sprawdzonych metod
Awatar użytkownika
Posty: 368
Re: Na co zwracać uwagę urzadzając kuchnie

data » 20.10.2020, 20:45

Jakiś taki stół z wygodnymi krzesłami? W końcu kuchnia i jadalnia to serce domu, prawda? W tej kwestii właśnie pomyślałabym o https://ihome24.pl/ , genialne meble, ciekawe urządzone
Awatar użytkownika
Posty: 368
Re: Remont i dodatki

data » 20.10.2020, 20:43

Te meble to najgorsza sprawa, tutaj wiele rzeczy jest do obmyślenia. Mnie się wiele mebli spodobało z https://ihome24.pl/ i muszę wam powiedzieć że bałam się zakupów przez Internet. Jednak
Awatar użytkownika
Posty: 368
Re: Prezent dla dziecka

data » 20.10.2020, 19:35

No fajny prezent o ciężka sprawa w dzisiejszych czasach. Myślałam nad https://bezpiecznarodzina.pl/lokalizacj ... la-dziecka , córka mogłaby byc jeszcze bardziej bezpieczna, bo byłabym w
Awatar użytkownika
Posty: 408
Re: Odchudzanie

data » 20.10.2020, 19:33

Ja długi czas starałem się zrzucić zbędne kilogramy poprzez ćwiczenia. Dopiero jak połączyłem to z dietą cateringową z tej firmy zobaczyłem efekty. Dzięki nim zacząłem chudnąć i
Awatar użytkownika
Posty: 368
Re: adwokat ds rodzinnych

data » 20.10.2020, 19:13

Ja zauważyłam, że w tej kwestii bardzo pomaga kancelaria Sobczak Maciejewska Zając. Tam zawsze znajdzie się porządna prawna porada, która pozwoli uchronić od porazki. Mnie pomogły w czasie

Eksperci na forum

Jesienna promocja kotła Vitodens 100-W

data » 14.10.2020, 13:57

Kup ekonomiczny, kompaktowy gazowy kocioł kondensacyjny Vitodens 100-W, który zużywa mniej energii, gdyż wykorzystuje dodatkowo ciepło utajone spalin. W efekcie osiąga sprawność do nawet 98%,
Awatar użytkownika
Posty: 159
Re: Ogrzewanie na podczerwień - koszty

data » 24.03.2020, 11:42

Ciekawe skąd producent wziął informację, że zużycie energii, to 2 zł/m² miesięcznie? Większej ściemy nie słyszałem! System grzewczy zużywa tyle energii, ile budynek traci. Jeżeli jest
Co należy przygotować przed ociepleniem poddasza pianą PUR?

data » 23.03.2020, 15:13

Zanim przejdziemy do ocieplania budynku, konieczne jest staranne przygotowanie podłoża, czyli tej warstwy, na którą zostanie nałożona izolacja termiczna. Istnieje cała lista zadań i testów,
Awatar użytkownika
Posty: 60
Re: Aranżacja łazienki

data » 29.12.2019, 17:38

Proponuję minimalistyczną łazienkę, w której półki będą utworzone z karton-gipsu. Blat/półka na umywalkę może być w formie dwóch drewnianych płyt. Całość uzupełni podłużne
Awatar użytkownika
Posty: 33
Re: Ogrzewanie na podczerwień - koszty

data » 03.07.2019, 16:36

Mówiąc o „stratach” w układzie grzewczym powinniśmy odnosić się do ogrzewanego budynku a nie samych urządzeń grzewczych. Celowo pomijam teraz temat źródeł ciepła i ich sprawności.
Kominy przemysłowe

data » 01.10.2018, 11:01

Przedstawiamy zbiór informacji związanych z tematyką kominową dla sektora przemysłowego. Firma Jeremias Systemy Kominowe ma sporo do zaprezentowania w tym temacie. Wiele nietypowych rozwiązań
Awatar użytkownika
Posty: 524
Re: Zanim popełnisz błędy przy budowie domu

data » 30.08.2018, 22:48

Witam Spis treści oraz 50 przykładowych stron jest na https://www.bdb.com.pl/domy_bez_bledow_ ... adnik.html Nie było dotąd zgłoszeń, by nawet dyletant nie zrozumiał treści, a zakupiło już
Awatar użytkownika
Posty: 15
Re: Ile za ocieplenie?

data » 27.08.2018, 16:51

Nadal aktualny temat, Producenci od tamtej pory raczej nie wymyślili nic nowego godnego uwagi: Kolor ma znaczenie, tak ogólnikowo świadczy o właściwościach danego produktu. Warto się
Awatar użytkownika
Posty: 22
Re: Jak wybrać lokalizację pod budowę domu

data » 14.05.2018, 11:43

Tak jak wspomniano już wcześniej, wybór lokalizacji jest bardzo istotny. Należy dokładnie przemyśleć swoje preferencje, myśląc również o przyszłości. Poza tym warto pamiętać o
Awatar użytkownika
Posty: 81
Plastyczna obróbka metali – podstawowe informacje

data » 31.10.2017, 10:34

Zapraszamy do komentowania artykułu