RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Tu należy zajrzeć przed napisaniem pierwszego posta!!!
administrator taktyczny/moderator
Awatar użytkownika
Posty: 867
Rejestracja: 25. wrz. 2014, 13:38

RODO - POLITYKA PRYWATNOŚCI

Postautor: AdminMZ » 24. maja. 2018, 14:15

Forum.obud.pl – polityka prywatności

Poniższa Polityka Prywatności wyjaśnia w jakim celu i w jaki sposób gromadzimy, przetwarzamy oraz chronimy Twoje dane osobowe.
I. Administrator danych osobowych
Administratorem Państwa danych osobowych jest Nevicom sp. z o.o. nr KRS: 0000454504, z siedzibą w Bydgoszczy 85-796, ul. Kaczmarczyka 17, właściciel strony forum.obud.pl zwanej dalej FORUM

II. Dane osobowe
§ 1
Podanie danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne, jednak niezbędne do korzystania z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM.
Jakie dane zbieramy: Nazwa Użytkownika oraz adres email
Bez podania wymaganych przez Administratora danych osobowych świadczenie tych usług nie będzie możliwe.
Wszelkie dane osobowe, które Użytkownik wprowadzi do formularza rejestracyjnego, korespondencji oraz inne dane osobowe zebrane w trakcie korzystania przez Użytkownika z usług oferowanych za pośrednictwem FORUM, są przetwarzane w sposób zgodny z wymogami określonymi w prawie polskim, a przede wszystkim ustawie z dnia 29.08.1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz.U. z 2014 r. poz. 1182 z późn.zm.) oraz ustawie z dnia 18.07.2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r. poz. 1422).
Natomiast od dnia 25.05.2018 r. dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, zwanego dalej „RODO”.
§ 2
Administrator danych osobowych może powierzyć przetwarzanie zebranych danych osobowych Użytkowników innemu podmiotowi na podstawie zawartej z nim umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych.
Administrator informuje, że odbiorcami danych osobowych będą: podmioty zapewniające hosting FORUM, podmioty zajmujące się bezpieczeństwem informatycznym FORUM, upoważnione do tego na podstawie odrębnych przepisów organy państwowe.
§ 3
Użytkownik ma prawo dostępu do swoich danych osobowych i może dokonać ich weryfikacji lub poprawienia, a także usunięcia, poprzez skierowanie odpowiedniego żądania do Administratora na adres redkacja@obud.pl lub bezpośrednio na stronie FORUM.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo ograniczenia przetwarzania i prawo przenoszenia danych osobowych. Jeżeli dane osobowe będą przetwarzane niezgodnie z wymogami prawnymi, wówczas Użytkownik będzie miał prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Od dnia 25.05.2018 r. Użytkownik będzie miał również prawo wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych, w tym sprzeciwu dotyczącego przetwarzania na potrzeby marketingu bezpośredniego.
§ 4
Administrator na podstawie udzielonej przez Użytkownika dodatkowej i opcjonalnej zgody ma prawo do wysyłania do niego na podany adres e-mail. Zgoda, o której mowa w zdaniu poprzedzającym może zostać w każdej chwili odwołana przez Użytkownika. W przypadku wyrażenia takiej zgody, podstawą prawną przetwarzania danych osobowych będzie także art. 10 ustawy z dnia 18.07.2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy z dnia 16.07.2004 r. Prawo telekomunikacyjne.
§ 5
Dane osobowe będą przetwarzane przez czas potrzebny na realizację usług na rzecz Użytkownika przez Administratora.
III. Mechanizm cookies
§ 6
Administrator wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka), czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika. Cookies mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora.
Administrator przechowuje pliki cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika, a następnie uzyskuje dostęp do informacji w nich zawartych w następujących celach:
prawidłowego działania FORUM, a zwłaszcza utrzymania sesji po logowaniu,
dostosowania oferowanych usług do preferencji Użytkownika,
zapamiętania indywidualnych preferencji Użytkownika,
statystycznych,
analitycznych.
§ 7
Administrator informuje także Użytkowników, że istnieje możliwość takiej konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia zapisywanie i przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika.
Administrator wskazuje także, że pliki cookies mogą być przez Użytkownika usunięte po ich zapisaniu przez Administratora, poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki, programy służące w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego.
Pod tymi linkami zamieszczone są informacje o sposobach usunięcia cookies w wybranych przeglądarkach internetowych:
Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek ,
Opera: http://help.opera.com/Linux/9.60/pl/cookies.html ,
Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl ,
Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/an ... swer=95647 ,
Safari: http://support.apple.com/kb/HT1677?viewlocale=pl_PL
§ 8
Administrator informuje Użytkowników, że zmiana konfiguracji przeglądarki internetowej, która uniemożliwia lub ogranicza przechowywanie plików cookies może spowodować ograniczenia funkcjonalności świadczonych usług. Do podobnych skutków może prowadzić wykasowanie plików cookies w trakcie świadczenia usługi.
V. Dane zawarte w logach systemowych
§ 9
Informacje, które są zawierane w logach systemowych w związku z ogólnymi zasadami realizacji połączeń w Internecie wykorzystywane są przez firmę hostingową obsługującą FORUM jedynie w celach technicznych oraz statystycznych.
VI. Środki techniczne stosowane przez Administratora
§ 10
Administrator stosuje wymagane aktualnymi przepisami o ochronie danych osobowych środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.
VII. Inne
§ 11
Z uwagi na charakter usług realizowanych za pośrednictwem FORUM, Użytkownik nie ma możliwości korzystania z usług anonimowo.
§ 12
Administrator będzie także rejestrował nr IP komputera, za pośrednictwem którego Użytkownik będzie korzystać z FORUM. Administrator na podstawie powiązanej z numerem IP lokalizacji będzie optymalizował treść FORUM, by była najlepiej dopasowana do potrzeb Użytkownika.
§ 13
W przypadku pytań i opinii dotyczących stosowanej przez Administratora polityki prywatności prosimy o ich przesyłanie na adres e-mail: redkacja@obud.pl

Wróć do Regulamin forum OBUD i informacja o RODO

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

Najnowszwe wypowiedzi

Awatar użytkownika
Posty: 32
Re: akcesoria do rolet

data » 20.03.2019, 15:46

Rolety wewnętrzne z tkaniny to chyba najbardziej ekonomiczne rozwiązanie, ale też najmniej trwałe i efektywne. Niebawem będę wymieniać okna na energooszczędne Schuco i zastanawiam się raczej
Awatar użytkownika
Posty: 50
Re: Wykończenie mieszkania

data » 20.03.2019, 15:13

Też pytanie co masz myśli wykończenie. Bo możliwości jest wiele. Faktycznie ściany można pomalować samemu, dobrać dodatki itp. My ostatnio do kuchni zdecydowaliśmy się na zamontowanie mchu
Awatar użytkownika
Posty: 44
Re: Konferencja Specjalistów Logistyki

data » 20.03.2019, 14:07

Jeżeli planujecie organizacje konferencji, czy też innych wydarzeń firmowych to firma http://www.everal.pl na pewno wam pomoże. Zajmują się organizacją takich
Awatar użytkownika
Posty: 256
Nowoczesny dom

data » 20.03.2019, 14:07

To zleży od tego czy masz juz zakupione wszystkie materiały i czy zostawiasz wszystko do wykonaina firmie budowlanej. Wtedy w sumie nic Cię nie interesuje. Chociaż moze znjadz sobie konkretny
Awatar użytkownika
Posty: 256
Kominek

data » 20.03.2019, 14:02

Taka budowa kominka to bardzo poważna sprawa. Jak za dobrze sie na tym nie znasz to może lepiej jak postawisz na pomoc jakiegoś fachowca. A jak już bardzo chcesz to zrobić sam to na pewno
Awatar użytkownika
Posty: 256
Gdzie projekt domu

data » 20.03.2019, 13:39

Z tego co się orientuję to firma https://www.mgprojekt.com.pl/ Wykonuje bardzo ładne i popularne projekty domów jednorodzinnych. Mi osobiście bardzo podobają się domy jednorodzinne parterowe i
Awatar użytkownika
Posty: 14
Re: Aranżacja wnętrza

data » 20.03.2019, 13:28

A co powiesz na skorzystanie z usług tapicera? Znam bardzo dobrą hurtownię tkanin tapicerskich: Możesz wybrać dowolny materiał, wzór i kolor, w hurtowych cenach. Potem zlecić tapicerowi
Awatar użytkownika
Posty: 256
Gotowy projekt

data » 20.03.2019, 13:25

Gotowe projekty domów to bardzo dobre rozwiązanie. Sama szukam teraz ciekawego projektu domu i akurat tutaj http://www.mgprojekt.com.pl/ udało mi się znaleźć wiele gotowych projektów
Awatar użytkownika
Posty: 254
Re: Miniaturowe oczko wodne - zrób to sam.

data » 20.03.2019, 13:22

Zrobienie oczka wodnego wcale nie jest takie proste dlatego ja bym postawił na profesjonalna firmę, która wykonuje takie elementy w ogrodzie. Bardzo ładne oczka wodne projektuje i zakłada forma
Awatar użytkownika
Posty: 14
Re: Oświetlenie schodów

data » 20.03.2019, 13:08

A macie jakiś pomysł jak ciekawie oświetlić ? Rozglądałem się po internecie za inspiracją, ale nie wiele jest takich wariantów. Można umieścić ledy na brzegach szkła, z boku lub od

Eksperci na forum

Jak poprawić jakość wody w domu?

data » 14.03.2019, 13:34

Witajcie, Prezentuję kolejny temat z naszego firmowego bloga: Jakość wody płynącej w domu może nie być zadowalająca z kilku powodów. Najczęstszym problemem jest twardość spowodowana
Awatar użytkownika
Posty: 38
Re: Czym ogrzewać dom

data » 06.03.2019, 11:54

Polecam grzejniki elektryczne Atlantic, które posiadają czujniki ruchu, światła i otwartych okien - same obniżają temperaturę, gdy nie ma nikogo w domu, jest noc lub podczas wietrzenia. Można
Awatar użytkownika
Posty: 142
Re: ogrzewanie podłogowe, wodne czy elektryczne?

data » 18.01.2019, 12:15

Typowo spamerski post. Nie ma nawet czego
Kominy przemysłowe

data » 01.10.2018, 11:01

Przedstawiamy zbiór informacji związanych z tematyką kominową dla sektora przemysłowego. Firma Jeremias Systemy Kominowe ma sporo do zaprezentowania w tym temacie. Wiele nietypowych rozwiązań
Awatar użytkownika
Posty: 524
Re: Zanim popełnisz błędy przy budowie domu

data » 30.08.2018, 22:48

Witam Spis treści oraz 50 przykładowych stron jest na https://www.bdb.com.pl/domy_bez_bledow_ ... adnik.html Nie było dotąd zgłoszeń, by nawet dyletant nie zrozumiał treści, a zakupiło już
Awatar użytkownika
Posty: 15
Re: Ile za ocieplenie?

data » 27.08.2018, 16:51

Nadal aktualny temat, Producenci od tamtej pory raczej nie wymyślili nic nowego godnego uwagi: Kolor ma znaczenie, tak ogólnikowo świadczy o właściwościach danego produktu. Warto się
Awatar użytkownika
Posty: 22
Re: Jak wybrać lokalizację pod budowę domu

data » 14.05.2018, 11:43

Tak jak wspomniano już wcześniej, wybór lokalizacji jest bardzo istotny. Należy dokładnie przemyśleć swoje preferencje, myśląc również o przyszłości. Poza tym warto pamiętać o
Awatar użytkownika
Posty: 30
Re: Grzejniki podtynkowe 3THERMO

data » 12.04.2018, 11:14

Rozumiem, że chodzi o domek ok 100m2 tak więc cena to ok 10-12 tys zł przy założeniu, że cały w 3THERMO. W praktyce często odpada kuchnia (z uwagi na zabudowę ścian) i łazienka (lub
Awatar użytkownika
Posty: 81
Plastyczna obróbka metali – podstawowe informacje

data » 31.10.2017, 10:34

Zapraszamy do komentowania artykułu
Awatar użytkownika
Posty: 8
Re: Czym przykleić sznurek (uszczelkę) w drzwiczkach kozy?

data » 19.09.2017, 22:25

są specjalne kleje do sznurów, ale czerwony silikon (350 st.C) załatwi sprawę. Proszę nie zapomnieć wyczyścić