Czujniki ruchu w domu
• Strona 1 z 1
- Krzysztof50
Czujniki ruchu w domu
Jakie czujniki ruchu w swoich domach posiadacie? I do czego je wykorzystujecie? Macie "smart" dom, czy nie bawicie się w takie nowoczesne rozwiązania? W jaki sposób można jeszcze sobie ułatwić życie (sobie i domownikom)? Macie jakieś pomysły czy rozwiązania?
Zapraszam do dyskusji.
Zapraszam do dyskusji.
- George
Re: Czujniki ruchu w domu
Sporo z Ospela mam. Wiadomo - kamery z czujnikami ruchu. Do tego oświetlenie z czujnikami ruchu. Chociaż muszę powiedzieć, że nad garażem i nad śmietnikiem mam inne - z panelem fotowoltaicznym i też spoko działa. Przewaga tego z panelem jest taka, że nie trzeba było ciągnać zasilania do niego. No i jeszcze mam czujniki zmierzchu - zapalają się wtedy same zewnętrzne lampy ogrodowe - fajna opcja.
- Ormek
Z czujnikow mamy czujnik czadu i gazu oraz pelny monitoring, wszystko z lanberga
- gregg
Krzysztof50 pisze:Jakie czujniki ruchu w swoich domach posiadacie? I do czego je wykorzystujecie? Macie "smart" dom, czy nie bawicie się w takie nowoczesne rozwiązania? W jaki sposób można jeszcze sobie ułatwić życie (sobie i domownikom)? Macie jakieś pomysły czy rozwiązania?
Zapraszam do dyskusji.
Ja posiadam automaty zmierzchowe od producenta F&F. W moim odczuciu są one bardzo przydatne w przypadku instalacji, które mają związek z oświetleniem zewnętrznym oraz wewnętrznym. Automaty zmierzchowe wyposażone są w specjalne fotorezystory, które odpowiadają za analizę jasności oświetlenia. W momencie, kiedy natężenie wykrytego światła jest zdecydowanie za niskie, czujniki zmierzchu uruchamiają przełączniki oraz włączają światło. W moim odczuciu za pomocą automatów zmierzchowych znacznie podnosimy bezpieczeństwo, a także wygodę z użytkowania naszego oświetlenia. Generalnie polecam!
• Strona 1 z 1
Wróć do Instalacje elektryczne, elektryczność i elektronika w domu