Kocioł na paliwo stałe
• Strona 1 z 1
- George
Kocioł na paliwo stałe
Może ktoś pomoże tutaj na forum, bo widzę, że jest tu naprawdę dużo fachowców, którzy się znają, jeśli chodzi o ogrzewanie. Interesuje mnie temat kotły na paliwo stałe a konkretniej - jaki kocioł potrzebuję do domu 150m2, piętrowego? I też nie wiem - czy ekogroszek, czy pellet do palenia? Co polecacie? Węgla nie chcę i raczej skłaniam się ku pelletowi.
Możecie mi doradzić w tym temacie? Pozdrawiam serdecznie.
Możecie mi doradzić w tym temacie? Pozdrawiam serdecznie.
- Melania
Re: Kocioł na paliwo stałe
Ja bym stawiała na ecogroszek i na kocioł grzewczy typu dolnego spalania Ogniwo DS. U mnie i moich znajomych sprawdza się najlepiej. Kotły dolnego spalania charakteryzują się większą wydajnością i dłuższą stałopalnością od starych typów kotłów górnego spalania.
Dodatkowo kocioł DS posiada certyfikat 5 klasy czystości spalin i sprawność ponad88%.
Dodatkowo kocioł DS posiada certyfikat 5 klasy czystości spalin i sprawność ponad88%.
- Propolis
Różnorodność dostępnych na rynku urządzeń pozwala podzielić je ze względu na rodzaj spalania na: kotły ze spalaniem górnym (komorowe), dolnym (zasypowe) oraz kotły ze zgazowaniem paliwa. Niewielu jednak ludzi samodzielnie potrafi dokonać wyboru, dlatego też przed zakupem, podjęciem ostatecznej decyzji, warto zapytać doświadczonego sprzedawcę.
- paszek90
Jeżeli faktycznie interesuje was ten temat, to zachęcam odwiedzić stronę https://ladnydom.pl/budowa/1,106579,136 ... rewno.html Tutaj pojawil się bardzo wyczerpujący artykul na ten temat.
- Kokin33i
Jeżeli zastanawiacie się nad wyborem odpowiedniego źródła ciepła w swoim domu to koniecznie sprawdźcie w takim razie artykuł https://sobir.pl/kotly-kondensacyjne-a- ... my-w-domu/ z którego dowiecie się czym różnią się kotły kondensacyjne od innych systemów w domu. Dzięki czemu łatwiej będzie Ci wybrać odpowiednie rozwiązanie dla swojego domu i oczywiście skutecznie ograniczając zbędne wydatki.
• Strona 1 z 1
Wróć do Kotły, instalacje grzewcze, systemy kominowe